Organisatoren en partners

Organisatoren

Fostplus

De vzw Fost Plus, een erkende privé-instantie, is verantwoordelijk voor de terugname van en de verspreiding van informatie over het huishoudelijk verpakkingsafval aan de bedrijven die zich bij hen aangesloten hebben. In deze optiek, doet Fost Plus alles eraan om de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, alsook de sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval te verwezenlijken om zo de wettelijk vooropgestelde recyclagepercentages te behalen.

Het verpakkingsbeheer evolueerde zo resoluut naar duurzaam materiaalbeheer. We werken hiervoor nauw samen met alle betrokken partijen: de gemeentes, intercommunales, inzamelbedrijven, sorteercentra, recycleerders en burgers. Onze activiteiten worden gefinancierd door de ondernemingen die verpakkingen op de Belgische markt brengen. Fost Plus helpt hun leden eveneens hun objectieven te bereiken en duurzame oplossingen te vinden voor de huishoudelijke verpakkingen die ze op de markt brengen, om zo de vooropgestelde objectieven te behalen op het vlak van recyclage.

Voor meer informatie over Fost Plus, contacteer Fost Plus via www.fostplus.be. Graag nodigen wij jullie uit om de site www.preventpack.be te bezoeken of ons te contacteren op prevention@fostplus.be indien jullie advies, diensten of tools over de eco-conceptie van verpakkingen nodig hebben.


Valipac

Valipac biedt het bedrijfsleven een collectief antwoord op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid van bedrijfsmatige verpakkingen.

Ons participatiemodel is gebaseerd op overleg tussen de verschillende belanghebbende partijen: beroepsfederaties, overheden en werkgeversorganisaties maken deel uit van onze besluitvormingsorganen.

In 20 jaar tijd hebben wij het recyclagepercentage van bedrijfsmatige verpakkingen helpen te verhogen van 74% naar 88,8%, en tegelijk stabiele tarieven voor onze klanten behouden.

Vandaag bestaat de missie van Valipac erin de transitie van een lineaire naar een circulaire economie te vergemakkelijken: einde-leven materialen opnieuw in een productieproces opnemen om op deze manier de afvalproductie en de ontginning van grondstoffen terug te schroeven.

Met de Greener Packaging Awards, wenst Valipac bedrijven te stimuleren de principes van eco-design toe te passen zoals de levensduur van materialen verlengen of producten ontwerpen met het oog op hun levenseinde.

Voor meer informatie over de diensten van Valipac, raadpleeg onze website www.valipac.be

 


Empack en Packaging Innovations zijn een verpakkingsevenement rijker.

Tijdens de eerstvolgende editie op 23 oktober in Mechelen wordt samen met Verpakking & Label magazine het nieuwe event Get Smart (in) Packaging georganiseerd.

Interactieve seminaries omtrent de nieuwste trends in de verpakkingsindustrie gecombineerd met een feestelijke award uitreiking. Een primeur voor de Belgische verpakkingssector!

 

 

Partners